TERIYAKI

Teriyaki (jap. 照り焼き) – japońska technika kulinarna, polegająca na pieczeniu bądź grillowaniu mięsa lub ryb w specjalnej marynacie zwanej tare. W samej Japonii najbardziej popularne są różne rodzaje ryb przyrządzonych w ten sposób, zaś na Zachodzie raczej mięsa.

Nazwa teriyaki pochodzi od czasownika teru (błyszczeć, świecić), gdyż marynata na potrawie błyszczy pod wpływem dużej ilości cukru w sosie. Główne składniki marynaty to sos sojowy, słodkie sake – mirin oraz cukier albo miód.

View:
On page:
Sort by:

Yamasa sauce Teriyaki LIGHT 1.8L 데리야끼 소스

1,8L x 6

Catalogue index: 405208_1

  • Producer: Yamasa
  • Capacity in liters: 1.8
  • Package weight [kg]: 2.24
  • Collective packaging: 6
Completion between 2-3 days

데리야끼 소스 (걸쭉한)

Catalogue index: 405208

  • Producer: Yamasa
  • Capacity in liters: 1.8
  • Package weight [kg]: 2.24
  • Collective packaging: 6
Completion between 2-3 days