Zobacz także
Produkty podobne
Klienci, którzy kupili ten produkt kupili również...
Opis
Mąka Tempura do kurczaka
Tempura to potrawa kuchni japońskiej, która została zaczerpnięta z kuchni portugalskiej. To smażone w cieście owoce morza, warzywa czy kawałki miesa. Panierka tempurako to gotowa mieszanka składników potrzebna do przygotowania ciasta do tempury.
W przygotowanym z mąki cieście podobnym do naleśnikowego, zanurzamy wybrane składniki i smażymy w głębokim oleju. Kiedy składniki są miękkie, a ciasto chrupiące, wyjmujemy kawałki tempury z oleju i układamy na bibułce, by odsączyć tłuszcz. Powstała panierka wygląda i smakuje wyśmienicie!
Doskonała do ryb, owoców morza, warzyw oraz grzybów.
Waga Netto: 1kg
Składniki: skrobia kukurydziana 44,4%,
mąka pszenna 34,6%, mąka ryżowa 13%,
sól, regulator kwasowości E500, E450a,
zagęszczacz E415, wzmacniacz smaku E621,
regulator kwasowości E341, przyprawy.
Tempura to potrawa kuchni japońskiej, która została zaczerpnięta z kuchni portugalskiej. To smażone w cieście owoce morza, warzywa czy kawałki miesa. Panierka tempurako to gotowa mieszanka składników potrzebna do przygotowania ciasta do tempury.
W przygotowanym z mąki cieście podobnym do naleśnikowego, zanurzamy wybrane składniki i smażymy w głębokim oleju. Kiedy składniki są miękkie, a ciasto chrupiące, wyjmujemy kawałki tempury z oleju i układamy na bibułce, by odsączyć tłuszcz. Powstała panierka wygląda i smakuje wyśmienicie!
Doskonała do ryb, owoców morza, warzyw oraz grzybów.
Waga Netto: 1kg
Składniki: skrobia kukurydziana 44,4%,
mąka pszenna 34,6%, mąka ryżowa 13%,
sól, regulator kwasowości E500, E450a,
zagęszczacz E415, wzmacniacz smaku E621,
regulator kwasowości E341, przyprawy.