TOFU

Tofu (jap. 豆腐 tōfu) – twarożek sojowy otrzymywany w procesie koagulacji mleka sojowego, według legendy wynaleziony w Chinach w 164 r. p.n.e. przez Liu Ana.

W Chinach twarożek nazywany jest 豆腐 dòufǔ, na Zachodzie jego nazwa jest znana w fonetyce japońskiej. Chińskie tofu jest delikatniejsze i chudsze od japońskiego ze względu na inną tradycję przygotowywania mleka sojowego.

Tofu jest bogatym źródłem białka, co ma szczególne znaczenie w opartej głównie na niskobiałkowym ryżu i pozbawionej mleka kuchni chińskiej. Jest także źródłem roślinnych tłuszczów nienasyconych i wielu witamin. Tofu jest niskokaloryczne i nie zawiera cholesterolu. Stanowi często spotykany składnik oryginalnych potraw orientalnych i kuchni europejskiej, dań mięsnych, wegetariańskich i wegańskich.

Etykiety

Widok:
Na stronie:
Sortuj po:

Tofu INARI

1kg x 10

Indeks katalogowy: 011228A

  • Waga opakowania [kg]: 1,05
Realizacja 2-3 dni

Inari Yubu z Japonii Yamato 860g

860g x 15

Indeks katalogowy: 609004

  • Waga netto [kg]: 0,86
  • Opakowanie zbiorcze / szt.: 15
  • Kraj pochodzenia: Japonia
Realizacja 2-3 dni

Tofu świeże 300g

300g x 30

Indeks katalogowy: 104003-1

  • Waga netto [kg]: 0,3
  • Waga opakowania [kg]: 0,32
  • Opakowanie zbiorcze / szt.: 30
Realizacja 2-3 dni

Inari Yubu z warzywami CRD(bez sosu)300g 유부 (국용)

300g x 10

Indeks katalogowy: 011238

  • Producent: CRD
  • Waga opakowania [kg]: 0,32
  • Opakowanie zbiorcze / szt.: 10
  • Kraj pochodzenia: Korea Południowa

Tofu MORINU twarde niebieskie 340g

349g x 12

Indeks katalogowy: 613003

  • Producent: Mori-NU
  • Waga netto [kg]: 0,349
  • Waga opakowania [kg]: 0,39
  • Opakowanie zbiorcze / szt.: 12