KONBU

Konbu- (Laminaria) jadalne wodorosty, najczęściej wykorzystywane w kuchni azjatyckiej, głównie jako podstawowy składnik zupy miso i bulionu dashi.

Mają intensywny słono-słodki smak oraz charakterystyczny morski zapach. Bogate w aminokwasy, mikroelementy i minerały: wapń, potas, magnez, sód, fosfor, jod, żelazo, cynk oraz witaminy A, B1, B2, B12 i C.                                                 

 

 

Etykiety

Widok:
Na stronie:
Sortuj po:

Dashima Konbu 1kg

1KGX10

Indeks katalogowy: 611034

  • Waga opakowania [kg]: 0,16
  • Kraj pochodzenia: Chiny
Realizacja 2-3 dni

Dashima Konbu 100g

100g x 50

Indeks katalogowy: 611034A

  • Waga netto [kg]: 0,1
  • Waga opakowania [kg]: 0,16
  • Opakowanie zbiorcze / szt.: 50
  • Kraj pochodzenia: Chiny
Realizacja 2-3 dni

  • Waga netto [kg]: 0,4
  • Waga opakowania [kg]: 0,45
  • Opakowanie zbiorcze / szt.: 20