TERIYAKI

Teriyaki (jap. 照り焼き) – japońska technika kulinarna, polegająca na pieczeniu bądź grillowaniu mięsa lub ryb w specjalnej marynacie zwanej tare. W samej Japonii najbardziej popularne są różne rodzaje ryb przyrządzonych w ten sposób, zaś na Zachodzie raczej mięsa.

Nazwa teriyaki pochodzi od czasownika teru (błyszczeć, świecić), gdyż marynata na potrawie błyszczy pod wpływem dużej ilości cukru w sosie. Główne składniki marynaty to sos sojowy, słodkie sake – mirin oraz cukier albo miód.

Widok:
Na stronie:
Sortuj po:

Yamasa sos Teriyaki LIGHT 1,8L

1,8L x 6

Numer katalogowy: 405208_1

  • Producent: Yamasa
  • Pojemność w litrach: 1,8
  • Waga opakowania [kg]: 2,24
  • Opakowanie zbiorcze / szt.: 6
Realizacja 2-3 dni

Yamasa sos Teriyaki GĘSTY 1,8L

1,8L x 6

Numer katalogowy: 405208

  • Producent: Yamasa
  • Pojemność w litrach: 1,8
  • Waga opakowania [kg]: 2,24
  • Opakowanie zbiorcze / szt.: 6
Realizacja 2-3 dni