Zobacz także
Produkty podobne
Klienci, którzy kupili ten produkt kupili również...
Opis
Mąka Tempura
Tempura to potrawa kuchni japońskiej, która została zaczerpnięta z kuchni portugalskiej. To smażone w cieście owoce morza, warzywa czy kawałki miesa. Panierka tempurako to gotowa mieszanka składników potrzebna do przygotowania ciasta do tempury.
W przygotowanym z mąki cieście podobnym do naleśnikowego, zanurzamy wybrane składniki i smażymy w głębokim oleju. Kiedy składniki są miękkie, a ciasto chrupiące, wyjmujemy kawałki tempury z oleju i układamy na bibułce, by odsączyć tłuszcz. Powstała panierka wygląda i smakuje wyśmienicie!
Doskonała do ryb, owoców morza, warzyw oraz grzybów.
Składniki: mąka pszenna (87,7%), mąka kukurydziana,
proszek do pieczenia, regulator kwasowości
(E500, E450, E341), kukurydza w proszku,
emulgator (E470a), sól, smażona mąka ryżowa,
czosnek w proszku, cebula w proszku, czarny pieprz
Tempura to potrawa kuchni japońskiej, która została zaczerpnięta z kuchni portugalskiej. To smażone w cieście owoce morza, warzywa czy kawałki miesa. Panierka tempurako to gotowa mieszanka składników potrzebna do przygotowania ciasta do tempury.
W przygotowanym z mąki cieście podobnym do naleśnikowego, zanurzamy wybrane składniki i smażymy w głębokim oleju. Kiedy składniki są miękkie, a ciasto chrupiące, wyjmujemy kawałki tempury z oleju i układamy na bibułce, by odsączyć tłuszcz. Powstała panierka wygląda i smakuje wyśmienicie!
Doskonała do ryb, owoców morza, warzyw oraz grzybów.
Składniki: mąka pszenna (87,7%), mąka kukurydziana,
proszek do pieczenia, regulator kwasowości
(E500, E450, E341), kukurydza w proszku,
emulgator (E470a), sól, smażona mąka ryżowa,
czosnek w proszku, cebula w proszku, czarny pieprz