KIMCHI
Kimchi to tradycyjne danie kuchni koreańskiej składające się z fermentowanych lub kiszonych warzyw. Zazwyczaj jest to kapusta pekińska, rzepa albo ogórek, ale można też przygotować kimchi z innych warzyw. Większość kimchi ma ostry smak z powodu użycia proszku z papryczek chili.
W Korei kimchi jest popularną przystawką i ważnym elementem każdego posiłku, ale używane jest także jako składnik w przygotowywaniu innych potraw, takich jak kimchi jjigae (zupa kimchi) czy kimchi bokkeumbap (smażony ryż z kimchi).
W 2013 roku tradycyjny sposób przygotowywania kimchi na zimę – kimjang – został wpisany na listę niematerialnego dziedzictwa UNESCO.
Best before 15/01/2026
- Kraj pochodzenia:
- Producent:
- Hansung
- Waga netto [kg]:
- 0,18
- Waga opakowania [kg]:
- 0,2
- Opakowanie zbiorcze / szt.:
- 12
Best before 01/06/2024
Best before 02/10/2024
Best before 07/04/2025
- Kraj pochodzenia:
- Producent:
- GOOD HARVEST
- Waga opakowania [kg]:
- 11
Best before 22/09/2024
Best before 22/09/2024
Best before 28.12.2023
Best before 22/09/2024