KIMCHI

Kimchi to tradycyjne danie kuchni koreańskiej składające się z fermentowanych lub kiszonych warzyw. Zazwyczaj jest to kapusta pekińska, rzepa albo ogórek, ale można też przygotować kimchi z innych warzyw. Większość kimchi ma ostry smak z powodu użycia proszku z papryczek chili.

W Korei kimchi jest popularną przystawką i ważnym elementem każdego posiłku, ale używane jest także jako składnik w przygotowywaniu innych potraw, takich jak kimchi jjigae (zupa kimchi) czy kimchi bokkeumbap (smażony ryż z kimchi).

W 2013 roku tradycyjny sposób przygotowywania kimchi na zimę – kimjang – został wpisany na listę niematerialnego dziedzictwa UNESCO.

Etykiety

Widok:
Na stronie:
Sortuj po:

Kimchi godlebegi 5kg

5kg x 2

Indeks katalogowy: 101023

Realizacja 2-3 dni

Kimchi kapusta cała BiBiGo 5kg x 2

Indeks katalogowy: 101063A

박스단위 판매 (10Kg)

  • Producent: BiBiGo
  • Waga netto [kg]: 10
  • Waga opakowania [kg]: 11
  • Opakowanie zbiorcze / szt.: 2
Realizacja 2-3 dni

Kimchi rzodkiew plastry_Mumalengi 4kg 무말랭이

4kg x 2

Indeks katalogowy: 101014

  • Waga netto [kg]: 4
  • Opakowanie zbiorcze / szt.: 2
Realizacja 2-3 dni

Kimchi łodygi czosnku 4kg 마늘쫑

4kg x 2

Indeks katalogowy: 101002

  • Waga netto [kg]: 4
  • Waga opakowania [kg]: 4,86
  • Opakowanie zbiorcze / szt.: 2
Realizacja 2-3 dni

Kimchi przyprawione liście sezamu 4kg 깻잎 김치

4kg x 2

Indeks katalogowy: 101017

  • Waga netto [kg]: 4
  • Waga opakowania [kg]: 4
  • Opakowanie zbiorcze / szt.: 2
Realizacja 2-3 dni