KIMCHI
Kimchi to tradycyjne danie kuchni koreańskiej składające się z fermentowanych lub kiszonych warzyw. Zazwyczaj jest to kapusta pekińska, rzepa albo ogórek, ale można też przygotować kimchi z innych warzyw. Większość kimchi ma ostry smak z powodu użycia proszku z papryczek chili.
W Korei kimchi jest popularną przystawką i ważnym elementem każdego posiłku, ale używane jest także jako składnik w przygotowywaniu innych potraw, takich jak kimchi jjigae (zupa kimchi) czy kimchi bokkeumbap (smażony ryż z kimchi).
W 2013 roku tradycyjny sposób przygotowywania kimchi na zimę – kimjang – został wpisany na listę niematerialnego dziedzictwa UNESCO.
- Kraj pochodzenia:
- Chiny
- Tłumaczenie:
- Waga netto [kg]:
- 4
- Opakowanie zbiorcze / szt.:
- 2
- Kraj pochodzenia:
- Korea Południowa
Best before 02/07/2023
Best before 18/03/2023
Best before 02/07/2023
Best before 16/01/2023
- Producent:
- GOOD HARVEST
- Waga opakowania [kg]:
- 11
- Kraj pochodzenia:
- Chiny
Best before 31/08/2023
Best before 18/06/2023
Best before 18/06/2023
Best before 18/06/2023
Best before 18/06/2023
Best before 18/06/2023
Best before 18/06/2023
Best before 01/04/2023