KIMCHI

Kimchi to tradycyjne danie kuchni koreańskiej składające się z fermentowanych lub kiszonych warzyw. Zazwyczaj jest to kapusta pekińska, rzepa albo ogórek, ale można też przygotować kimchi z innych warzyw. Większość kimchi ma ostry smak z powodu użycia proszku z papryczek chili.

W Korei kimchi jest popularną przystawką i ważnym elementem każdego posiłku, ale używane jest także jako składnik w przygotowywaniu innych potraw, takich jak kimchi jjigae (zupa kimchi) czy kimchi bokkeumbap (smażony ryż z kimchi).

W 2013 roku tradycyjny sposób przygotowywania kimchi na zimę – kimjang – został wpisany na listę niematerialnego dziedzictwa UNESCO.

Etykiety

Widok:
Na stronie:
Sortuj po:

Kimchi kapusta CAŁA 10kg `GOOD HARVEST`

10kg/ktn

Indeks katalogowy: 101069_A

  • Producent: GOOD HARVEST
  • Waga opakowania [kg]: 11
Realizacja 2-3 dni

  • Producent: HS
  • Waga netto [kg]: 4
  • Opakowanie zbiorcze / szt.: 2
  • Kraj pochodzenia: Korea Południowa
Realizacja 2-3 dni

Kimchi z papryką 4kg

4kg x2

Indeks katalogowy: 101020

  • Waga netto [kg]: 4
  • Opakowanie zbiorcze / szt.: 2
Realizacja 2-3 dni

  • Waga netto [kg]: 4
  • Opakowanie zbiorcze / szt.: 2
Realizacja 2-3 dni

Kimchi łodygi czosnku 4kg

4kg x 2

Indeks katalogowy: 101002

  • Waga netto [kg]: 4
  • Waga opakowania [kg]: 4,86
  • Opakowanie zbiorcze / szt.: 2
Realizacja 2-3 dni

Kimchi korzeń dzwonka 4kg

4kg x 2/ktn

Indeks katalogowy: 101031

  • Waga netto [kg]: 4
  • Waga opakowania [kg]: 8,9
  • Opakowanie zbiorcze / szt.: 2
  • Kraj pochodzenia: Korea Południowa
Realizacja 2-3 dni