MAKARON SOBA
Soba (jap. そば albo 蕎麦) – cienki brązowo-szary makaron z mąki gryczanej.
Można go spożywać zarówno na ciepło w zupie (kake soba), jak i na zimno (zaru soba). Makaron soba zaczęto wyrabiać na początku XVII w.. W połowie XVII wieku powstały pierwsze restauracje specjalizujące się w soba. Do dziś jest on bardzo popularny w Japonii. Jego zaletami są łatwość w przygotowaniu i lekkostrawność. Oprócz tego według Japończyków kształt makaronu symbolizuje długie życie.
Pokaż wyniki (3)
MAKARON SOBA
Widok:
Na stronie:
Sortuj po:
Best before 30/11/2025
Realizacja 2-3 dni
- Waga netto [kg]:
- 1,8
- Waga opakowania [kg]:
- 1,88
- Opakowanie zbiorcze / szt.:
- 9
ASSI Makaron gryczany (Soba) 907g x 12
Indeks katalogowy: 502004
Best before 05/02/2026
Realizacja 2-3 dni