MAKARON SOBA
Soba (jap. そば albo 蕎麦) – cienki brązowo-szary makaron z mąki gryczanej.
Można go spożywać zarówno na ciepło w zupie (kake soba), jak i na zimno (zaru soba). Makaron soba zaczęto wyrabiać na początku XVII w.. W połowie XVII wieku powstały pierwsze restauracje specjalizujące się w soba. Do dziś jest on bardzo popularny w Japonii. Jego zaletami są łatwość w przygotowaniu i lekkostrawność. Oprócz tego według Japończyków kształt makaronu symbolizuje długie życie.
![](https://a.assecobs.com/https://static.abstore.pl/design/accounts/panasiapolska/img/bazowy/nowe-logo.png)
Pokaż wyniki (3)
MAKARON SOBA
Widok:
Na stronie:
Sortuj po:
ASSI Makaron gryczany (Soba) 907g x 12
Indeks katalogowy: 502004
Best before 05/02/2026
Realizacja 2-3 dni
Best before 30/11/2025
- Kraj pochodzenia:
- Producent:
- HANA
- Waga netto [kg]:
- 0,8
- Waga opakowania [kg]:
- 0,83
- Opakowanie zbiorcze / szt.:
- 18