MAKARON SOBA

Soba (jap. そば albo 蕎麦) – cienki brązowo-szary makaron z mąki gryczanej.

Można go spożywać zarówno na ciepło w zupie (kake soba), jak i na zimno (zaru soba). Makaron soba zaczęto wyrabiać na początku XVII w.. W połowie XVII wieku powstały pierwsze restauracje specjalizujące się w soba. Do dziś jest on bardzo popularny w Japonii. Jego zaletami są łatwość w przygotowaniu i lekkostrawność. Oprócz tego według Japończyków kształt makaronu symbolizuje długie życie.

 

Pokaż wyniki
Widok:
Na stronie:
Sortuj po:

Makaron Soba 1,8kg

1,8kg x 9

Indeks katalogowy: 502002

  • Waga netto [kg]:
    • 1,8
  • Waga opakowania [kg]:
    • 1,88
  • Opakowanie zbiorcze / szt.:
    • 9
Realizacja 2-3 dni

Makaron Soba 800g

800g x 18

Indeks katalogowy: 502005

  • Producent:
    • HANA
  • Waga netto [kg]:
    • 0,8
  • Waga opakowania [kg]:
    • 0,83
  • Opakowanie zbiorcze / szt.:
    • 18
  • Kraj pochodzenia:
    • Korea Południowa

Makaron Soba 300g

300g x 30

Indeks katalogowy: 502003

  • Producent:
    • HANA
  • Waga opakowania [kg]:
    • 0,32
  • Opakowanie zbiorcze / szt.:
    • 30
  • Kraj pochodzenia:
    • Korea Południowa
Sprawdź stan połączenia z internetem