MAKARON SOBA

Soba (jap. そば albo 蕎麦) – cienki brązowo-szary makaron z mąki gryczanej.

Można go spożywać zarówno na ciepło w zupie (kake soba), jak i na zimno (zaru soba). Makaron soba zaczęto wyrabiać na początku XVII w.. W połowie XVII wieku powstały pierwsze restauracje specjalizujące się w soba. Do dziś jest on bardzo popularny w Japonii. Jego zaletami są łatwość w przygotowaniu i lekkostrawność. Oprócz tego według Japończyków kształt makaronu symbolizuje długie życie.

 

Etykiety
Pokaż wyniki (3)
MAKARON SOBA
Widok:
Na stronie:
Sortuj po:

Best before 30/11/2025

Realizacja 2-3 dni
  • Waga netto [kg]:
    • 1,8
  • Waga opakowania [kg]:
    • 1,88
  • Opakowanie zbiorcze / szt.:
    • 9

Best before 05/02/2026

Realizacja 2-3 dni

SP Makaron Soba 1,3KG 1,3KG X12

Indeks katalogowy: 502006

Best before 04/01/2026

Realizacja 2-3 dni