UDONG

Udon (jap. うどん lub 饂飩 udon) - rodzaj grubego japońskiego makaronu zrobionego z mąki pszennej. Udon jest przeważnie podawany na ciepło w wodnistym bulionie, oraz jako kake udon, podawany w kakejiru zrobionym z dashi, w sosie sojowym (shōyu) i mirin. Przeważnie do zupy jest dodawana drobno posiekana szalotka. Przeważnie, ciemno-brązowy bulion, zrobiony z ciemnego sosu sojowego (koikuchi shōyu) jest używany we wschodniej Japonii a jasno-brązowy bulion, zrobiony z jasnego sosu sojowego (usukuchi shōyu) jest podawany w zachodniej Japonii. Ten trend jest również zauważalny w rodzaju sprzedawanych zup instant, spośród których też wyróżnia się dwa rodzaje w zależności od regionu.

Etykiety

Widok:
Na stronie:
Sortuj po:

Makaron Chajangguksu NH 900g

900g x 18

Numer katalogowy: 501027

  • Producent: NH
  • Waga opakowania [kg]: 0,93
Realizacja 2-3 dni

Udong CRD mrożony bez sosu 1 kg

1kg x 10

Numer katalogowy: 009203

  • Producent: CRD
  • Waga netto [kg]: 1
  • Waga opakowania [kg]: 1,1
  • Opakowanie zbiorcze / szt.: 10
Realizacja 2-3 dni

Udong bez przypraw ktn

200g x 30pkg

Numer katalogowy: 501002

  • Waga netto [kg]: 6
  • Waga opakowania [kg]: 6,3
  • Opakowanie zbiorcze / szt.: 30
Realizacja 2-3 dni

Udong Seng- Klaguksu `Chilgab` 1kg

1kg x 10

Numer katalogowy: 009205

  • Waga netto [kg]: 1
  • Waga opakowania [kg]: 1,15
  • Opakowanie zbiorcze / szt.: 10

Udong sanuki mrożony 1,20 kg

(240g x 5) x 8pkg

Numer katalogowy: 009001

  • Producent: Inaka
  • Waga netto [kg]: 1,2
  • Waga opakowania [kg]: 1,35
  • Opakowanie zbiorcze / szt.: 8

Korean Ramen_Makaron Jajang 1,15kg

(230g x 5) x 8

Numer katalogowy: 009103 A

  • Waga netto [kg]: 1,15
  • Waga opakowania [kg]: 1,3
  • Opakowanie zbiorcze / szt.: 8