MAKARON RYŻOWY

Makaron ryżowy  powstaje z mąki ryżowej zarówno z ryżu białego jak i brązowego. Drugi i... ostatni składnik to woda. Makaron ryżowy nie zawiera glutenu ani cholesterolu, a jego najbardziej charakterystyczna postać to bardzo cienkie niteczki. Makaron ryżowy jest półprzezroczysty i ma lekko białe zabarwienie. Spotykane są również makarony kolorowe: czarne (barwione barwnikami pozyskiwanymi z mątwy lub kałamarnicy), zielony (barwiony szpinakiem), czerwony (barwiony marchwią i pomidorami), fioletowy (barwiony pomidorami i burakami) i pomarańczowy (barwiony kabaczkami i dynią). Makaron ryżowy to tradycyjny produkt kuchni chińskiej i wietnamskiej. Jeden z przesądów głosi, że długaśnych makaronowych nitek (mogą meć nawet metr długości!) nie wolno łamać, bo może to przynieść pecha.

Etykiety

Widok:
Na stronie:
Sortuj po:

Makaron ryżowy 3mm 400g

400g x 34

Numer katalogowy: 503003-1

  • Waga netto [kg]: 0,4
  • Waga opakowania [kg]: 0,44
  • Opakowanie zbiorcze / szt.: 34
Dostępne
Realizacja 2-3 dni

Makaron ryżowy cienki WAIWAI 500g

500g x 24

Numer katalogowy: 503001

  • Waga netto [kg]: 0,5
  • Waga opakowania [kg]: 0,5
  • Opakowanie zbiorcze / szt.: 24
Dostępne
Realizacja 2-3 dni

Makaron ryżowy wstążki 5mm 375g

375 x 34

Numer katalogowy: 503004

  • Waga netto [kg]: 0,375
  • Waga opakowania [kg]: 0,4
  • Opakowanie zbiorcze / szt.: 34
Dostępne
Realizacja 2-3 dni

Makaron ryżowy wstążki 3mm 375g

375g x 30

Numer katalogowy: 503003

  • Waga netto [kg]: 0,375
  • Waga opakowania [kg]: 385
  • Opakowanie zbiorcze / szt.: 30
Dostępne