MAKARON RYŻOWY

Makaron ryżowy  powstaje z mąki ryżowej zarówno z ryżu białego jak i brązowego. Drugi i... ostatni składnik to woda. Makaron ryżowy nie zawiera glutenu ani cholesterolu, a jego najbardziej charakterystyczna postać to bardzo cienkie niteczki. Makaron ryżowy jest półprzezroczysty i ma lekko białe zabarwienie. Spotykane są również makarony kolorowe: czarne (barwione barwnikami pozyskiwanymi z mątwy lub kałamarnicy), zielony (barwiony szpinakiem), czerwony (barwiony marchwią i pomidorami), fioletowy (barwiony pomidorami i burakami) i pomarańczowy (barwiony kabaczkami i dynią). Makaron ryżowy to tradycyjny produkt kuchni chińskiej i wietnamskiej. Jeden z przesądów głosi, że długaśnych makaronowych nitek (mogą meć nawet metr długości!) nie wolno łamać, bo może to przynieść pecha.

Etykiety
Pokaż wyniki (4)
MAKARON RYŻOWY
Widok:
Na stronie:
Sortuj po:

COCK Makaron ryżowy wstążki 10 mm 375g

30szt./karton

Indeks katalogowy: 503005

Realizacja 2-3 dni

Gia Bao Makaron ryżowy `Bun Tuoi` 1mm

500g x 20

Indeks katalogowy: 503012

Realizacja 2-3 dni
  • Kraj pochodzenia:
  • Waga opakowania [kg]:
    • 0,5

TIAN TAN Makaron ryżowy 500G X50

Indeks katalogowy: 752320AE

VIET NAM Makaron ryżowy 500g x20

Indeks katalogowy: 759300AE

Realizacja 2-3 dni