Zobacz także
Produkty podobne
Opis
Ocet ryżowy to inna odmiana octu spożywczego, która swój początek bierze z fermentacji ryżu. Stanowi nieodłączny element kuchni azjatyckiej, może również zastąpić polski tradycyjny ocet winny. Ocet ryżowy działa wspomagająco na oczyszczanie organizmu, wpływa na obniżenie cholesterolu a także neutralizuje skutki spożywania alkoholu.
Ocet ryżowy jest podstawowym składnikiem sushi. Nadaje mu odpowiedniej wilgotności i umożliwia odpowiednie formowanie rolek. Ponadto ocet ryżowy dodaje sushi niesamowitego aromatu i smaku, sprawiając, że danie jest naprawdę pyszne.
Składniki: syrop kukurydziany, ocet destylowany, ocet ryżowy, woda, sól, cukier brązowy
Ocet ryżowy jest podstawowym składnikiem sushi. Nadaje mu odpowiedniej wilgotności i umożliwia odpowiednie formowanie rolek. Ponadto ocet ryżowy dodaje sushi niesamowitego aromatu i smaku, sprawiając, że danie jest naprawdę pyszne.
Składniki: syrop kukurydziany, ocet destylowany, ocet ryżowy, woda, sól, cukier brązowy