Miso jasne (Toku Shiro) 20kg

32szt./paleta

Indeks katalogowy: 409005

Best Before 09/12/2022
  • Producent: MIKO
  • Waga netto [kg]:
    • 20
  • Waga opakowania [kg]:
    • 21,5
  • Kraj pochodzenia:
    • Japonia

Zobacz także

Opis

Miso - pasta, której pierwowzorem była "hishio" masa z fermentowanych ziaren zboża i fasoli z dodatkiem soli. Pojawiła się w Japonii ok. VI w. ne. Dzis produkuje sie miso z ziaren gotowanej soi "daizu", mielonych i zaprawianych fermentującą pastą "koji" na bazie "Aspergillus oryzae", pszenicy, ryżu i/lub jęczmienia. Mieszanka dojrzewa do 3 lat.
Miso jasne - "shiro miso" charakteryzuje się słodkim smakiem, produkowane z przewagą ryżu (ok 70%)

Składniki: fasola sojowa, ryż, żywe kultury
bakterii, sól.

Produkt:Japonia

Cechy

Cechy produktu
Producent: MIKO
Waga netto [kg]:
  • 20
Waga opakowania [kg]:
  • 21,5
Kraj pochodzenia:
  • Japonia

Zapytaj o produkt