MAKARON SOMEN

Sōmen (素麺) to bardzo cienki, biały makaron japoński, wykonywany z mąki pszennej, mający mniej niż 1,36 mm grubości.

Najczęściej jest podawany na zimno. Różnica pomiędzy sōmen a następnym makaronem według grubości - hiya-mugi (kluski z lodem) oraz jeszcze grubszym makaronem udon to głównie ich wielkość. Makaron sōmen jest rozciągany w czasie wykonywania podobnie jak niektóre typy makaronu udon. Sōmen jest najczęściej podawany na zimno z łagodnie doprawionym dipem lub tsuyu.  W lecie sōmen ochłodzony za pomocą lodu jest popularnym posiłkiem chłodzącym. Sōmen podawany w ciepłej zupie jest nazywany "nyūmen" i jest spożywany głównie w zimie.

Etykiety

Pokaż wyniki
Widok:
Na stronie:
Sortuj po:

Makaron Somen

1,5kg x 9

Indeks katalogowy: 505201

  • OTTOGI
  • Waga netto [kg]:
    • 1,5
  • Waga opakowania [kg]:
    • 1,51
  • Opakowanie zbiorcze / szt.:
    • 9
  • Kraj pochodzenia:
    • Korea Południowa
Realizacja 2-3 dni

Makaron Somen

900g x 15

Indeks katalogowy: 505204

Data ważności 06.09.2022

  • OTTOGI
  • Waga netto [kg]:
    • 0,9
  • Waga opakowania [kg]:
    • 0,92
  • Opakowanie zbiorcze / szt.:
    • 15
  • Kraj pochodzenia:
    • Korea Południowa

Makaron Somen

500g x 24/box

Indeks katalogowy: 505203

  • OTTOGI
  • Waga netto [kg]:
    • 0,5
  • Waga opakowania [kg]:
    • 0,55
  • Opakowanie zbiorcze / szt.:
    • 24
  • Kraj pochodzenia:
    • Korea Południowa
Sprawdź stan połączenia z internetem