Zobacz także
Klienci, którzy kupili ten produkt kupili również...
Opis
Makaron ryżowy sporządza się z ryżu zmielonego na mąkę i wody. Jest produktem naturalnym, pozbawionym konserwantów i sztucznych dodatków. Delikatny w smaku doskonale wchłania smaki i zapach potraw, w których się smaży czy dusi. Występuje w postaci cieniutkich nitek i grubszych wstążek.
Zawiera cenne białka, witaminy oraz składniki mineralne, a także węglowodany złożone. Przed gotowaniem lub smażeniem trzeba namoczyć go w wodzie (czas moczenia zależy od grubości) i dobrze odsączyć. Wchłonie wodę, zmięknie i stanie się bardziej przezroczysty. Można również wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem surowy makaron, usmaży się na chrupko, zwiększając swoją objętość. Idealny do zup, sałatek, przystawek oraz wszelkich kompozycji z dodatkiem mięs, ryb i warzyw.
Składniki: mąka ryżowa 98%, woda
Zawiera cenne białka, witaminy oraz składniki mineralne, a także węglowodany złożone. Przed gotowaniem lub smażeniem trzeba namoczyć go w wodzie (czas moczenia zależy od grubości) i dobrze odsączyć. Wchłonie wodę, zmięknie i stanie się bardziej przezroczysty. Można również wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem surowy makaron, usmaży się na chrupko, zwiększając swoją objętość. Idealny do zup, sałatek, przystawek oraz wszelkich kompozycji z dodatkiem mięs, ryb i warzyw.
Składniki: mąka ryżowa 98%, woda