Mąka Tempura 10kg

Indeks katalogowy: 302003

  • Producent: OTTOGI
  • Waga netto [kg]:
    • 10
  • Waga opakowania [kg]:
    • 11
  • Kraj pochodzenia:
    • Korea Południowa

Zobacz także

Opis

Tempura to potrawa kuchni japońskiej, która została zaczerpnięta z kuchni portugalskiej. To smażone w cieście owoce morza, warzywa czy kawałki miesa. Panierka tempura to gotowa mieszanka składników potrzebna do przygotowania ciasta do tempury.

W przygotowanym z mąki cieście podobnym do naleśnikowego, zanurzamy wybrane składniki i smażymy w głębokim oleju. Kiedy składniki są miękkie, a ciasto chrupiące, wyjmujemy kawałki tempury z oleju i układamy na bibułce, by odsączyć tłuszcz. Powstała panierka wygląda i smakuje wyśmienicie!
Doskonała do ryb, owoców morza, warzyw oraz grzybów.


Składniki: mąka pszenna, mąka kukurydziana, proszek do pieczenia, (środki do pieczenia E450, E500), regulatory kwasowości E341, E327, modyfikowana skrobia kukurydziana, czosnek ,cukier, sól, maka ryżowa, maltodekstryna, czarny pieprz.

Cechy

Cechy produktu
Producent: OTTOGI
Waga netto [kg]:
  • 10
Waga opakowania [kg]:
  • 11
Kraj pochodzenia:
  • Korea Południowa

Zapytaj o produkt