MIRIN

Mirin (jap. 味醂) – słodka, płynna przyprawa o zawartości alkoholu 14%, uzyskiwana w wyniku zmieszania ryżu lekko sfermentowanego przy pomocy pleśni ryżowej Aspergillus oryzae z wódką ryżową shōchū.

Początkowo mirin pełnił funkcję napoju, jednak od końca epoki Edo jest używany w kuchni japońskiej jako przyprawa do przyrządzania potraw. Niewielka ilość mirinu używana jest do dań z ryb w celu usunięcia "rybiego" zapachu. Mirin stanowi również jeden ze składników marynaty teriyaki. Należy odróżnić prawdziwy mirin (tzw. hon mirin), sprzedawany w sklepach z sake i dobrych supermarketach od często spotykanych podróbek o obniżonej zawartości alkoholu.

标签
显示结果 (7)
MIRIN
看法:
在页面上:
排序方式:

Best before 23/04/2025

Realizacja 2-3 dni
  • Kraj pochodzenia:
  • CJW
  • Pojemność w litrach:
    • 0.41
  • Waga opakowania [kg]:
    • 5.16
  • Opakowanie zbiorcze / szt.:
    • 12

Best before 25/01/2025

Realizacja 2-3 dni
  • Kraj pochodzenia:
  • CJW
  • Pojemność w litrach:
    • 1.8
  • Waga opakowania [kg]:
    • 2
  • Opakowanie zbiorcze / szt.:
    • 6

Best before 09/01/2025

Realizacja 2-3 dni

Best before 01/03/2025

Realizacja 2-3 dni

Best before 27/03/2025

Realizacja 2-3 dni
  • Kraj pochodzenia:
  • Producent:
    • KIN MAI
  • Pojemność w litrach:
    • 18
  • Waga opakowania [kg]:
    • 21

Best before 12/06/2025

Realizacja 2-3 dni

Best before 24/07/2024

Realizacja 2-3 dni