MAKARON RYŻOWY

Makaron ryżowy  powstaje z mąki ryżowej zarówno z ryżu białego jak i brązowego. Drugi i... ostatni składnik to woda. Makaron ryżowy nie zawiera glutenu ani cholesterolu, a jego najbardziej charakterystyczna postać to bardzo cienkie niteczki. Makaron ryżowy jest półprzezroczysty i ma lekko białe zabarwienie. Spotykane są również makarony kolorowe: czarne (barwione barwnikami pozyskiwanymi z mątwy lub kałamarnicy), zielony (barwiony szpinakiem), czerwony (barwiony marchwią i pomidorami), fioletowy (barwiony pomidorami i burakami) i pomarańczowy (barwiony kabaczkami i dynią). Makaron ryżowy to tradycyjny produkt kuchni chińskiej i wietnamskiej. Jeden z przesądów głosi, że długaśnych makaronowych nitek (mogą meć nawet metr długości!) nie wolno łamać, bo może to przynieść pecha.

标签
显示结果 (3)
MAKARON RYŻOWY
看法:
在页面上:
排序方式:

Best before 24/07/2025

Realizacja 2-3 dni

SA GIANG Makaron z makaronem ryzowym

brazowym (0,8-1mm) 200g x 30

目录索引: 503017

Best before 27/11/2025

Realizacja 2-3 dni

Best before 22/11/2024

Realizacja 2-3 dni