MAKARON RYŻOWY

Makaron ryżowy  powstaje z mąki ryżowej zarówno z ryżu białego jak i brązowego. Drugi i... ostatni składnik to woda. Makaron ryżowy nie zawiera glutenu ani cholesterolu, a jego najbardziej charakterystyczna postać to bardzo cienkie niteczki. Makaron ryżowy jest półprzezroczysty i ma lekko białe zabarwienie. Spotykane są również makarony kolorowe: czarne (barwione barwnikami pozyskiwanymi z mątwy lub kałamarnicy), zielony (barwiony szpinakiem), czerwony (barwiony marchwią i pomidorami), fioletowy (barwiony pomidorami i burakami) i pomarańczowy (barwiony kabaczkami i dynią). Makaron ryżowy to tradycyjny produkt kuchni chińskiej i wietnamskiej. Jeden z przesądów głosi, że długaśnych makaronowych nitek (mogą meć nawet metr długości!) nie wolno łamać, bo może to przynieść pecha.

标签
显示结果 (4)
MAKARON RYŻOWY
看法:
在页面上:
排序方式:

Realizacja 2-3 dni

Gia Bao Makaron ryżowy `Bun Tuoi` 1mm

500g x 20

目录索引: 503012

Realizacja 2-3 dni
  • Kraj pochodzenia:
  • Waga opakowania [kg]:
    • 0.5

TIAN TAN Makaron ryżowy 500G X50

目录索引: 752320AE

Realizacja 2-3 dni

VIET NAM Makaron ryżowy 500g x20

目录索引: 759300AE

Realizacja 2-3 dni