미소 된장 (업소용)

Catalogue index: 409005

  • Country of origin:
  • Producer: MIKO
  • Netto weight [kg]:
    • 20
  • Package weight [kg]:
    • 21.5

Description

Miso - pasta, której pierwowzorem była "hishio" masa z fermentowanych ziaren zboża i fasoli z dodatkiem soli. Pojawiła się w Japonii ok. VI w. ne. Dzis produkuje sie miso z ziaren gotowanej soi "daizu", mielonych i zaprawianych fermentującą pastą "koji" na bazie "Aspergillus oryzae", pszenicy, ryżu i/lub jęczmienia. Mieszanka dojrzewa do 3 lat.
Miso jasne - "shiro miso" charakteryzuje się słodkim smakiem, produkowane z przewagą ryżu (ok 70%)

Składniki: fasola sojowa, ryż, żywe kultury
bakterii, sól.

Produkt:Japonia

Features

Features
Producer: MIKO
Netto weight [kg]:
  • 20
Package weight [kg]:
  • 21.5
Country of origin:

Ask about product