Miso pasta 1kg

10szt./karton

Indeks katalogowy: 409010

  • Producent: MIKO
  • Waga netto [kg]:
    • 1
  • Waga opakowania [kg]:
    • 1,01
  • Opakowanie zbiorcze / szt.:
    • 10
  • Kraj pochodzenia:
    • Japonia

Zobacz także

Opis

Miso - pasta, której pierwowzorem była "hishio" masa z fermentowanych ziaren zboża i fasoli z dodatkiem soli. Pojawiła się w Japonii ok. VI w. ne. Dzis produkuje sie miso z ziaren gotowanej soi "daizu", mielonych i zaprawianych fermentującą pastą "koji" na bazie "Aspergillus oryzae", pszenicy, ryżu i/lub jęczmienia. Mieszanka dojrzewa do 3 lat.

Składniki: fasola sojowa, ryż, żywe kultury
bakterii, sól.

Produkt: Japonia

Cechy

Cechy produktu
Producent: MIKO
Waga netto [kg]:
  • 1
Waga opakowania [kg]:
  • 1,01
Opakowanie zbiorcze / szt.:
  • 10
Kraj pochodzenia:
  • Japonia

Zapytaj o produkt