Miso jasne (Toku Shiro) 20kg

Indeks katalogowy: 409005

  • Waga netto [kg]: 20
  • Waga opakowania [kg]: 21,5
  • Kraj pochodzenia: Japonia

Zobacz także

Nie znaleziono produktów odpowiadających zadanym kryteriom

Opis

Miso - pasta, której pierwowzorem była "hishio" masa z fermentowanych ziaren zboża i fasoli z dodatkiem soli. Pojawiła się w Japonii ok. VI w. ne. Dzis produkuje sie miso z ziaren gotowanej soi "daizu", mielonych i zaprawianych fermentującą pastą "koji" na bazie "Aspergillus oryzae", pszenicy, ryżu i/lub jęczmienia. Mieszanka dojrzewa do 3 lat.
Miso jasne - "shiro miso" charakteryzuje się słodkim smakiem, produkowane z przewagą ryżu (ok 70%)

Składniki: fasola sojowa, ryż, żywe kultury
bakterii, sól.

Produkt:Japonia

Cechy

Cechy produktu
Waga netto [kg]: 20
Waga opakowania [kg]: 21,5
Kraj pochodzenia: Japonia

Zapytaj o produkt