튀김가루 (업소용)

Catalogue index: 302003

  • Country of origin:
  • Producer: OTTOGI
  • Netto weight [kg]:
    • 10
  • Package weight [kg]:
    • 11

Description

Tempura to potrawa kuchni japońskiej, która została zaczerpnięta z kuchni portugalskiej. To smażone w cieście owoce morza, warzywa czy kawałki miesa. Panierka tempura to gotowa mieszanka składników potrzebna do przygotowania ciasta do tempury.

W przygotowanym z mąki cieście podobnym do naleśnikowego, zanurzamy wybrane składniki i smażymy w głębokim oleju. Kiedy składniki są miękkie, a ciasto chrupiące, wyjmujemy kawałki tempury z oleju i układamy na bibułce, by odsączyć tłuszcz. Powstała panierka wygląda i smakuje wyśmienicie!
Doskonała do ryb, owoców morza, warzyw oraz grzybów.


Składniki: mąka pszenna, mąka kukurydziana, proszek do pieczenia, (środki do pieczenia E450, E500), regulatory kwasowości E341, E327, modyfikowana skrobia kukurydziana, czosnek ,cukier, sól, maka ryżowa, maltodekstryna, czarny pieprz.

Features

Features
Producer: OTTOGI
Netto weight [kg]:
  • 10
Package weight [kg]:
  • 11
Country of origin:

Ask about product