치킨 튀김가루

Catalogue index: 302010

  • Delivery time: Completion between 2-3 days
  • Country of origin:
  • Producer: Beksul
  • Netto weight [kg]:
    • 1
  • Package weight [kg]:
    • 1.05
  • Collective packaging:
    • 10

Description

Mąka Tempura do kurczaka
Tempura to potrawa kuchni japońskiej, która została zaczerpnięta z kuchni portugalskiej. To smażone w cieście owoce morza, warzywa czy kawałki miesa. Panierka tempurako to gotowa mieszanka składników potrzebna do przygotowania ciasta do tempury.
W przygotowanym z mąki cieście podobnym do naleśnikowego, zanurzamy wybrane składniki i smażymy w głębokim oleju. Kiedy składniki są miękkie, a ciasto chrupiące, wyjmujemy kawałki tempury z oleju i układamy na bibułce, by odsączyć tłuszcz. Powstała panierka wygląda i smakuje wyśmienicie!
Doskonała do ryb, owoców morza, warzyw oraz grzybów.

Waga Netto: 1kg

Składniki: skrobia kukurydziana 44,4%,
mąka pszenna 34,6%, mąka ryżowa 13%,
sól, regulator kwasowości E500, E450a,
zagęszczacz E415, wzmacniacz smaku E621,
regulator kwasowości E341, przyprawy.

Features

Features
Producer: Beksul
Netto weight [kg]:
  • 1
Package weight [kg]:
  • 1.05
Collective packaging:
  • 10
Country of origin:

Ask about product