튀김가루 (오뚜기)

Catalogue index: 302002

  • Country of origin:
  • Producer: OTTOGI
  • Netto weight [kg]:
    • 1
  • Package weight [kg]:
    • 1.05
  • Collective packaging:
    • 10

Description

Tempura to potrawa kuchni japońskiej, która została zaczerpnięta z kuchni portugalskiej. To smażone w cieście owoce morza, warzywa czy kawałki miesa. Panierka tempurako to gotowa mieszanka składników potrzebna do przygotowania ciasta do tempury.

W przygotowanym z mąki cieście podobnym do naleśnikowego, zanurzamy wybrane składniki i smażymy w głębokim oleju. Kiedy składniki są miękkie, a ciasto chrupiące, wyjmujemy kawałki tempury z oleju i układamy na bibułce, by odsączyć tłuszcz. Powstała panierka wygląda i smakuje wyśmienicie!
Doskonała do ryb, owoców morza, warzyw oraz grzybów.


Składniki: mąka pszenna, mąka kukurydziana, proszek do pieczenia, (środki do pieczenia E450, E500), regulatory kwasowości E341, E327, modyfikowana skrobia kukurydziana, czosnek ,cukier, sól, maka ryżowa, maltodekstryna, czarny pieprz.
Przchowywać w suchym miejcu.

Features

Features
Producer: OTTOGI
Netto weight [kg]:
  • 1
Package weight [kg]:
  • 1.05
Collective packaging:
  • 10
Country of origin:

Ask about product