백설 튀김가루

Catalogue index: 302008

  • Country of origin:
  • Producer: Beksul
  • Netto weight [kg]:
    • 1
  • Package weight [kg]:
    • 1.05
  • Collective packaging:
    • 10

Description

Mąka Tempura
Tempura to potrawa kuchni japońskiej, która została zaczerpnięta z kuchni portugalskiej. To smażone w cieście owoce morza, warzywa czy kawałki miesa. Panierka tempurako to gotowa mieszanka składników potrzebna do przygotowania ciasta do tempury.
W przygotowanym z mąki cieście podobnym do naleśnikowego, zanurzamy wybrane składniki i smażymy w głębokim oleju. Kiedy składniki są miękkie, a ciasto chrupiące, wyjmujemy kawałki tempury z oleju i układamy na bibułce, by odsączyć tłuszcz. Powstała panierka wygląda i smakuje wyśmienicie!
Doskonała do ryb, owoców morza, warzyw oraz grzybów.

Składniki: mąka pszenna (87,7%), mąka kukurydziana,
proszek do pieczenia, regulator kwasowości
(E500, E450, E341), kukurydza w proszku,
emulgator (E470a), sól, smażona mąka ryżowa,
czosnek w proszku, cebula w proszku, czarny pieprz

Features

Features
Producer: Beksul
Netto weight [kg]:
  • 1
Package weight [kg]:
  • 1.05
Collective packaging:
  • 10
Country of origin:

Ask about product