쌈장 (해찬들)

Catalogue index: 409203

  • Country of origin:
  • Producer:
    • HCD
  • Netto weight [kg]:
    • 0.5
  • Package weight [kg]:
    • 11.4
  • Collective packaging:
    • 20

Description

Koreańska pasta na bazie Doenjang (pasty z fermentowanych ziaren soi) oraz oleju sezamowego, czosnku, zielonej cebulki i innych dodatków.

Ssamjang to bardzo popularna pasta, używana w Korei jako dodatek do mięs i innych dań lub jako dip do maczania świeżych warzyw. Jest słona i ostra zarazem, bardzo aromatyczna – dodaje potrawom charakterystyczny azjatycki smaczek. Sławę zyskała dzięki bulgogi, z którym tworzy idealny smakowy duet.

Skład: pasta sojowa 56% [woda, soja 26,6%, mąka pszenna, sól, pszenica, koji(jęczmień)] syrop kukurydziany, mąka pszenna, woda, przyprawy paprykowe (papryka, woda, cebula, sól, sezam, czosnek), cukier, gotowane wino ryżowe, przecier cebulowy, sól, pszenica, proszek chili, ekstrakt z czosnku, ekstrakt shiitake, prażony sezam, pasta chili, proszek sojowy 0,2%, odtłuszczony proszek sojowy 0,2%, koji

Features

Features
Producer:
  • HCD
Netto weight [kg]:
  • 0.5
Package weight [kg]:
  • 11.4
Collective packaging:
  • 20
Country of origin:

Ask about product