Pasta sojowa MIso red 300g (300g x 8)

x 4

Indeks katalogowy: 409018

  • Kraj pochodzenia:
  • Waga netto [kg]:
    • 2,4
  • Waga opakowania [kg]:
    • 0,36
  • Opakowanie zbiorcze / szt.:
    • 8

Opis

Miso - pasta, której pierwowzorem była "hishio" masa z fermentowanych ziaren zboża i fasoli z dodatkiem soli. Pojawiła się w Japonii ok. VI w. ne. Dzis produkuje sie miso z ziaren gotowanej soi "daizu", mielonych i zaprawianych fermentującą pastą "koji" na bazie "Aspergillus oryzae", pszenicy, ryżu i/lub jęczmienia. Mieszanka dojrzewa do 3 lat.

Składniki: fasola sojowa, ryż, żywe kultury
bakterii, sól.

Produkt: Japonia

Cechy

Cechy produktu
Waga netto [kg]:
  • 2,4
Waga opakowania [kg]:
  • 0,36
Opakowanie zbiorcze / szt.:
  • 8
Kraj pochodzenia:

Zapytaj o produkt