MAKARON SOMEN

Sōmen (素麺) to bardzo cienki, biały makaron japoński, wykonywany z mąki pszennej, mający mniej niż 1,36 mm grubości.

Najczęściej jest podawany na zimno. Różnica pomiędzy sōmen a następnym makaronem według grubości - hiya-mugi (kluski z lodem) oraz jeszcze grubszym makaronem udon to głównie ich wielkość. Makaron sōmen jest rozciągany w czasie wykonywania podobnie jak niektóre typy makaronu udon. Sōmen jest najczęściej podawany na zimno z łagodnie doprawionym dipem lub tsuyu.  W lecie sōmen ochłodzony za pomocą lodu jest popularnym posiłkiem chłodzącym. Sōmen podawany w ciepłej zupie jest nazywany "nyūmen" i jest spożywany głównie w zimie.

Etykiety

Widok:
Na stronie:
Sortuj po:

Makaron Somen OTG 900g

900g x 15

Indeks katalogowy: 505204

  • Producent: OTG
  • Waga netto [kg]: 0,9
  • Waga opakowania [kg]: 0,92
  • Opakowanie zbiorcze / szt.: 15
Dostępne

Makaron somen OTG 500g

SOMEN 500G X 24

Indeks katalogowy: 505203

  • Producent: OTG
  • Waga netto [kg]: 0,5
  • Waga opakowania [kg]: 0,55
  • Opakowanie zbiorcze / szt.: 24
Dostępne

Makaron Somen (Makguksu) 907g

907g x 18

Indeks katalogowy: 505101

  • Waga netto [kg]: 0,907
  • Waga opakowania [kg]: 0,915
  • Opakowanie zbiorcze / szt.: 18
Dostępne